Futbol Sala

Actualitzat a 30 juny 2009

 

História.

Corria l’estiu de l’any 1987 quan en Josep Lluis Martinez i en Jordi Cunill, fins aleshores vinculats al Futbol Sala Puig-Reig, van proposar a n’Enric Escudé la possibilitat de crear un equip de futbol sala que substituís al desaparegut equip de basket, el J.A.C. Ametlla. Els arguments per la seva creació va ser l’experiència que ells dos tenien a Puig-Reig, i el fet de comptar amb un nombre de possibles jugadors a la mateixa Ametlla que tenien una experiència en el mon del futbol prou amplia per garantir la creació d’un bon equip. Fou així com naixia el Club Esportiu L’Ametlla de Merola presidit per n’Enric Escudé, president desde el any 1987.
Al llarg de la història han succeït infinitats d’esdeveniments i anècdotes, però es evident que sobresurt per sobre de tot, el reguitzell d’ascensos aconseguits fins arribar a la Primera Nacional ‘A’, la tercera màxima categoria del futbol-sala estatal.
Com es pot veure en el requadre posterior, aquests ascensos van ser gaire bé consecutius fins arribar a l’esmentada categoria. La clau de l’èxit cal buscar-la en el fet de que des de l’inici es va mantenir la mateixa espina dorsal de l’equip, la qual cosa significà crear un estil de joc propi, bastant diferent de la resta de rivals i basat principalment en un esperit de lluita constant.
Els primers anys a la Primera Nacional ‘A’, marcaran un abans i un després pel nostre club. El fet d’enfrontar-nos a equips amb un potencial que en molts casos quadruplicava el nostre, amb presència de jugadors brasilers inclosos, va fer que cada partit a casa fos realment una festa, amb unes graderies del pavelló de Puig-Reig plenes de gom a gom. Van ser realment uns anys increïbles.
La dificultat per trobar jugadors amb experiència en el mon del futbol-sala va fer que per la temporada 1996-1997 es crees un equip ‘B’ de joves jugadors.
Una població ínfimament reduïda, juntament amb el canvi de prioritats dels joves de l’època, van fer cada cop més difícil trobar els suficients jugadors per confeccionar dos equips, el que es va traduir amb la desaparició després de la temporada 1999-2000 d’aquest equip ‘B’.
Van ser, doncs, 4 anys en que una població de menys de 300 habitants tenia 2 equips de futbol-sala, un d’ells que va arribar a la tercera màxima categoria de l’estat espanyol.

Els números del C.E. L’Ametlla de Merola pel que fa a partits oficials, són els següents ( Actualitzat a 30 juny 2009) :

Jugats

Guanyats

Empatats

Perduts

Gols a Favor

Gols en contra

Punts

646

323

70

253

2800

2441

869

 

 

 

 

A destacar que han marcat el gol número :
1.000 en Damià Santacreu la temporada 93-94,
el 2.000 en Xavier Gonzalo la temporada 01-02 i
el 2.500 la temporada 2006/07 per Óscar Barniol.